Últims
comerços
adherits
IniciNotíciesNotíciesRES - Eine stabile Währung

RES - Eine stabile Währung

Font: Diez Céntimos - Das Magazine 

RES Catalunya, la nova moneda complementària per ajudar al comerç local

El RES ofereix una alternativa monetària per incrementar el volum de negoci a les PIMEs i autònoms locals per fomentar el comerç local.

Més de 40 d’empreses de Figueres ja són membres RES i es converteixen en les primeres empreses de la capital Alt Empordanesa que s’adhereixen a la xarxa al moment de la seva presentació. 

El RES és una xarxa de PIMES i autònoms locals que té per objectiu donar un suport addicional a aquests negocis per tal que augmentin al voltant d’un 5% les seves vendes. Per fer-ho s’utilitza una moneda complementària, el RES, que té el mateix valor que l’euro (1 RES = 1€), d’aquesta manera es prioritzen les compres entre membres de la xarxa alhora que s’atrauen clients particulars.

Així doncs, entenem el RES com una xarxa de petites i mitjanes empreses que prioritzen les compres entre si mateixes utilitzant una moneda complementària anomenada RES. Utilitzen la moneda per assegurar-se que la riquesa i el volum de negoci es quedi a l’àrea local d’actuació i per evitar que l’economia tingui pèrdues.

Després de la consolidació de la xarxa a la ciutat de Girona, i amb la mateixa intenció d’ajudar al comerç local, el RES inicia una etapa d’expansió de la seva xarxa fent el següent pas a Figueres i amb la intenció d’estar present a tot Catalunya en un període de 5 anys.

Amb més de 40 establiments de diversos sectors, que ja treballen entre ells i es paguen comandes amb la moneda, el RES completa el catàleg creat a Girona amb totes aquestes empreses de la capital alt empordanesa que s’adhereixen a la xarxa sumant-ne més de 300.

Figueres és la segona capital catalana on s’implanta el RES i la seva proximitat amb Girona i la frontera francesa la situa en una zona comercial privilegiada.

 

Reportatge en alemany de la Revista Diez Céntimos - Das Magazine

 

Cercador de Comerços

El RES a Bèlgica  El RES a França