Últims
comerços
adherits

Pagar amb RES

Font: Hora Nova

Comença a implementar-se a Figueres la nova moneda complementària que té com a objectiu ajudar el comerç local. Amb una grana acollida a Bèlgica, actualment s’està introduint a la demarcació amb una atenció especial a petites i mitjanes empreses i autònoms.

Pagar amb RES Des de fa uns mesos ja és possible pagar, en alguns establiments comercials i en empreses de serveis, amb un tipus de moneda complementària, el Res. La seva implementació ha començat per Girona i actualment ja s’està expandint per Figueres, Platja d’Aro i Palamós amb l’objectiu de continuar per la resta de la demarcació, i en una segona fase arribarà a tot Catalunya. Segons ha explicat Núria Velázquez, responsable comercial de Res Catalunya, “es tracta d’oferir una alternativa monetària per incrementar el volum de negoci de les petites i mitjanes empreses i dels autònoms per fomentar el comerç local. Els nostres càlculs situen aquest increment de vendes a l’entorn del 5%, a partir de l’experiència que el Res ha tingut a Bèlgica, on està implementat des de fa 15 anys”. Els primers establiments de Figueres que actualment ja accepten el pagament amb Res són Cal Rei, Transports David Muñoz, Alo Icon, País Petit, Carnisseria Garnatcha i Bonet. Explica que per dur endavant amb aquesta iniciativa “s’utilitza una moneda complementària, el Res, que té el mateix valor de l’euro, és a dir, que un Res és igual a un euro. D’aquesta manera es prioritzen les compres entre membres de la xarxa, alhora que s’atrauen clients particulars.

Tot plegat complementat per un conjunt d’ofertes i avantatges molt atractives”. El llançament del Res a la demarcació ha estat possible gràcies al suport de la Universitat de Girona, a través de Social Concurrencies Management SL, que treballa en la recerca, desenvolupament i implementació de monedes voluntàries, així com amb el suport de l’empresa belga que ha promocionat el projecte en aquell país, on es va iniciar fa 15 anys, i compta amb més de 5.000 negocis inscrits i més dels 100.000 usuaris que prioritzen les compres als establiments adherits a la iniciativa.

EL MÈTODE. Tot establiment que accepta el pagament amb moneda Res pot rebre l’import de la venda totalment o parcialment segons el compromís que hagi assumit. Les transaccions es poden fer online o a través d’una targeta. Cada client rep informació de les ofertes especials i les promocions que es realitzen per part dels establiments adherits. Velázquez afegei x que “els membres de Res que realitzin una recàrrega de la seva targeta disposaran sempre d’un 10 per cent més de diners. És a dir,si carreguen 100 euros, se’n podran gastar 110”. D’altra banda, “els negocis de la xarxa tenen accés a línies de crèdit en Res sense interès. Només pel sol fet d’esdevenir-ne membre, s’obté un crèdit de 2.000 Res amb l’objectiu que el negoci pugui començar a fer les primeres compres sense haver de desemborsar diners. El compte, per tant, podrà estar fins a 2.000 Res negatius. També es pot accedit a línies de crèdit més elevades, sense interès”.

 

 

Cercador de Comerços

El RES a Bèlgica  El RES a França