Últims
comerços
adherits
IniciNotíciesNotíciesEl RES segueix guanyant adeptes

El RES segueix guanyant adeptes

 

Davant d’aquesta adhesió, Àlex Bustamante, propietari de La Cocollona explica que “el RES és una bona iniciativa on els particulars hi sortiran guanyant”.

També és el cas de l’empresa d’aplicacions per smartphone Argos Engine que considera que adherir-se al projecte RES “els aportarà un benefici econòmic en forma de nous clients. A més, m’agrada la idea de simplificar la compra – venda fins al punt que sigui un intercanvi, recuperant una mica els que em sembla que és l’essència de la moneda” diu Albert Bres, un dels socis de l’empresa, i afegeix  que “també ens ajudarà a conèixer possibles proveïdors als quals podrem pagar amb RES, que potser no hauríem conegut sense el RES.”

Moneda complementària com a alternativa a l’€

Les monedes complementàries sempre han estat en un segon pla. Però, avui dia, i amb la situació econòmica actual, podrien passar a primera línia.

Les monedes convencionals han resultat ineficaces per abordar determinats problemes socials, econòmics o medi ambientals. A part, les monedes complementàries han emergit com a suport de les economies locals davant de circumstàncies de serveis bancaris inadequats o mancances de crèdit.

La moneda pionera, el WIR, va néixer a Suiza el 1934 per oferir una solució a la falta de moneda que hi havia després del crac financer del 1929. I, el 2005, el seu volum de negoci estava al voltant del 700 milions d’euros.

Aquest és un cas d’èxit però, crear, implantar i gestionar una moneda complementària no és fàcil. 

 

Cercador de Comerços

El RES a Bèlgica  El RES a França