Últims
comerços
adherits
GRUP REFORMES INTEGRALS
AVDA. FARNERS 26, SANTA COLOMA DE FARNERS
650 23 36 62
[ Construcció ]
GRUP IMATICA
C/ JOAN ROCA I PINET 3, GIRONA
972 65 60 80
[ Serveis Professionals ]
DECORVALLES
CTRA. DE FIGUERES A ROSES KM.31, VILA-SACRA
972 67 62 00
[ Construcció ]
TASCA GALEGA ESCONXURO
C/ ANSELM CLAVE 22 BXS, GIRONA
972 42 65 35
[ Menjar i Beguda ]
LA COOPERATIVA DEL VEINAT
C/ MAJOR 78, SALT
972 23 43 36
[ Menjar i Beguda ]
CULTURAE MAGAZINE
AVENIDA LLUIS PERICOT 39 - 4 2, GIRONA
651 14 40 75
[ Mitjans i Comunicacions ]
INSIGNIA - RETOLACIO
CRTA BANYOLES 21, SANT JULIA DE RAMIS
972 17 24 74
[ Serveis Professionals ]
STUC PINTORS
CAMINO DE LES QUIXERES S/N, SALT
972 23 91 92
[ Construcció ]
DEL MORAL ADVOCADA
AV. SANT FRANCESC 20, 2N, GIRONA
611 43 86 81
[ Serveis Professionals ]
DEEM-ENGINYERS
C/ CAMPCARDOS 36-42 BX2, GIRONA
972 23 04 58
[ Construcció ]
RESTAURANT PIZZERIA BELLO
SANT RAIMON DE PENYAFORT 9, TOSSA DE MAR
972 34 08 65
[ Menjar i Beguda ]
BDBOSSES
C/ FEDERICO GARCIA LORCA 17, GIRONA
972 41 23 17
[ Serveis Professionals ]
IMJ NET
C/ EMILI GRAHIT 50, GIRONA
872 50 36 89
[ Serveis Professionals ]
RESTAURANT CAN TOSCA
MAS CAN TOSCA S/N, CANET D'ADRI
972 42 80 14
[ Menjar i Beguda ]
CAN BO DE PAU
PLACETA JULI GARRETA 1, SALT
972 23 85 48
[ Allotjament, Transport i Turisme ]
AMB LES PERSONES
C/ EMILI GRAHIT 91 PCIT UDG P1-B5, GIRONA
872 02 90 81
[ Serveis Professionals ]
MINIS
C/ MIGDIA 8, GIRONA
972 90 76 64
[ Roba i Accessoris ]
CHEAP AND VIP
C/ MIGDIA 6, GIRONA
972 21 79 90
[ Roba i Accessoris ]
LA CASETA
C/ MIGUEL DE CERVANTES 32, GIRONA
619 64 49 70
[ Associacions i Fundacions ]
CASA FLAMENCA DE GRANADA
CALLE NARDOS 12 A, CULLAR VEGA
655 164 795
[ Allotjament, Transport i Turisme ]

Preguntes Freqüents

Què és el RES?

El RES és una agrupació de petites i mitjanes empreses (pimes i autònoms) que prioritzen  les compres entre elles mateixes alhora que atrauen clients nous. Aquestes empreses, per operar entre elles, utilitzen un sistema de pagament propi amb una moneda pròpia, el RES (1RES = 1€). Les empreses que formen part d’aquesta agrupació incrementen el seu volum de negoci entre un 3% i un 5%  en RES a la vegada que també ho fan en €.

El RES és una moneda complementària que té com a objectiu fomentar el comerç local estimulant el contacte entre les empreses que en formen part i que incentiva al consumidor particular a fer les compres dins les empreses que formen part de l’associació.

Com se sosté el sistema RES?

El sistema RES se sosté a través de la quota que els membres particulars del RES paguen a partir del segon any i de la taxa que s’aplica en totes les transaccions, ja siguin compres o vendes. Aquestes taxes s’inverteixen, per una banda, en les empreses del RES en forma de pòlisses i préstecs sense interès, promocions a través de diferents canals, la disposició d’un assessor exclusiu per a cada empresa... i per l’altra banda en beneficis pels consumidors, com el % extra que se’ls dóna en cada recàrrega i/o promocions constants que realitza RES i les mateixes empreses que en formen part.

Quins avantatges m’ofereix el RES?

Quan una empresa entra al RES es posa en marxa un engranatge per oferir-li el màxim de beneficis possibles i que li comportaran un volum de negoci addicional aproximat d’un 3% a un 5% en RES. En el cas de les empreses on el percentatge de RES acceptat és negociat, a banda de l’increment de volum de negoci en RES, també es produeix un increment en el volum d’euros corresponent a aquesta part negociada en euros.  

L’empresa que entra a formar part de l’agrupació rep, en el moment d’entrar a formar-ne part,  el recolzament que li donen els diferents departaments  en la seva incorporació:

-   El departament d’assessors, que vetllarà per les necessitats de l’empresa i que també oferirà préstecs sense interès quan aquesta empresa necessiti millores en el seu establiment.

- El departament d’administració i promoció, que treballarà per posar en contacte les empreses per tal que treballin entre elles a través de trobades, reunions i taules de negociació, realitzarà promocions pròpies i farà difusió a través de mailings i d’altres canals de les ofertes o millores que una empresa pugui oferir.

- El departament de comunicació, que té com a objectiu donar a conèixer el grup d’empreses del RES a través dels diferents mitjans de comunicació i dels canals propis.

- El departament de disseny, que treballa en la imatge del grup.

I pels particulars? Què hi guanyen?

Els particulars hi tenen molt a guanyar: més diners, d’aquesta manera guanyen més capacitat de compra. Per cada recàrrega que fan de la targeta de pagament RES, els particulars reben un 50% addicional en RES (ex: per una càrrega de 50€ obtenen 75RES).

També obtenen més diners gràcies a campanyes tipus Member get Member (per cada amic que porten i que fa una primera càrrega de 50€ els aportarà 25 RES extres), per la 1ª recàrrega... i ofertes exclusives per ells (2X1, 3X1...) que provindran del RES. I finalment, la satisfacció de poder comprar i saber que estan contribuint en la dinamització del comerç local.

Com es fan els pagaments?

Actualment, el RES ofereix 2 maneres de fer els pagaments, online o bé amb un datàfon.

Com es fa el pagament online?

És molt senzill. Si ets comerciant, només cal que entris a res.cat i vagis al banner de la dreta on posa “pagament sense terminal”. Aquí hi hauràs de posar el teu número de compte RES, el número de targeta de la persona que et vol fer el pagament, l’import de la compra i una descripció. Un cop fet això cal omplir un rebut RES amb el número d’autorització que t’ha donat el sistema.

Destacar que es pot fer un accés directe d’aquesta plataforma de pagament. Per fer-lo només cal que vagis a la plataforma i en el requadre del navegador afegir-hi &ACNR=número de compte RES. Un cop fet, ho arrossegues a l’escriptori i l’accés directe ja està fet.

Per la meva empresa, tindré algun comprovant amb el pagament online?

Sí, un cop la transacció estigui feta, cal que omplis el rebut que RES posa a la teva disposició per a aquesta finalitat. Per altra banda, una captura de pantalla o bé un tiquet de caixa on hi anotis el número d’autorització i el client hi signi també és vàlid. És important fer-ho per casos de possibles reclamacions.

I si, en el moment de fer la transacció, no recordo el meu número de compte?

Si no recordes el número del teu compte RES, contacta amb nosaltres a través del correu Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.  o bé truca’ns al 972 41 97 52.

Per altra banda, per tal de no haver-lo de buscar sempre, pots afegir un accés directe al teu escriptori per aquesta finalitat posant el número del teu compte de la següent manera: afegint a l’URL de la plataforma &ACNR=700 i el número de compte RES.

I si tinc problemes amb el datàfon?

En el cas que el datàfon no funcioni, prova de reiniciar-lo (almenys un cop a la setmana) i, en el cas que si segueixi sense respondre posa’t en contacte amb nosaltres a través del correu Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. o bé truca’ns al telèfon 972 41 97 52. Buscarem la solució més adient per a tu. No et quedaràs desemparat.

Recorda però, que també que pots fer el pagament online. Si en el moment de la venda no disposes de connexió d’internet i et poses en contacte amb nosaltres podem ajudar-te i realitzar la transferència. 

Quin cost té un datàfon?

El cost de compra d’un datàfon és de 300€, amb una quota de manteniment de 18,15€ i el de lloguer és de 18,15€ mensuals, més una fiança de 300€.

És necessària la targeta sempre?

No, la targeta és un mitjà per facilitar la transacció, sobretot en el cas dels particulars. En el cas dels establiments/distribuïdors, els pagaments es poden fer mitjançant transferències RES entrant al compte RES online.

Puc consultar les transaccions realitzades?

Sí, el RES es comporta com una entitat bancària més i, en tot moment, pots consultar totes les transaccions que has fet, ja siguin de compra o de venda, i extreure’n l’extracte. En aquest sentit, RES conserva en els seus fitxers totes les dades relatives a les transferències RES.

El RES és legal i reconegut per la llei?

Sí, la moneda RES està reconeguda i acceptada legalment pels organismes belgues i pot operar amb clients de tota Europa.

Com es reflecteix en la meva comptabilitat?

El compte RES es considera com un compte financer addicional dins la  comptabilitat, com els comptes bancaris convencionals, on 1 RES = 1 €. Gràcies als extractes del compte RES (com els extractes bancaris) tots els ingressos RES i despeses RES són traduïts correctament a la comptabilitat. A més a més, pots consultar els extractes RES en línia.

Com són les factures de les vendes RES?

La legislació tributària obliga a facturar les compres o enregistrar-les a la caixa, independentment de la forma de pagament. Les factures sempre són en Euros, no importa si l’import és pagat en euros o en RES. En aquest sentit, doncs, l’Iva sempre hi està carregat. Quan veneu en RES, l’Iva cobrat ha de ser declarat i, per altra banda, quan feu compres i pagueu en RES us podreu desgravar aquest Iva pagat. Us aconsellem que sempre mencioneu la forma de pagament a la factura, per evitar confusions.

Com es comptabilitzen internament els pagaments?

S’ha de veure el pagament amb RES com un pagament realitzat amb un altre mitjà (per transferència, xec, efectiu, etc.). La factura serà una factura normal, amb euros i només s’ha d’anotar que està pagada amb RES. En el cas que només es pagui una part amb RES s’ha d’anotar la quantia de la quantitat pagada. En definitiva, el compte RES és com un altre compte bancari, però sense bancs!

Quin valor té el RES?

El valor de 1 RES = 1 €.

Amb quin preu he de vendre els meus productes?

El preu de venda al públic sempre ha de ser el mateix, independentment de si es paga en euros o bé de si es paga amb RES. En cap cas està admès augmentar el preu de venda. Aquest punt queda reflectit en el reglament intern (article 34).

Per què he d’acceptar RES?

La raó principal per la qual heu d’acceptar el RES al vostre establiment és perquè acceptant el RES esteu formant part d’un grup d’empreses que fomenta el comerç local, ja que totes prioritzeu a l’hora de fer les vostres compres fent-ho a les empreses que formeu part del grup. Això, sumat als altres avantatges de formar part de l’agrupació, us aportarà un increment de volum de negoci aproximat d’entre un 3% i un 5%

Tots els establiments i empreses poden participar al RES?

L’objectiu principal de l’organització RES és oferir un suport addicional al petit comerç, PIMEs i autònoms locals. Per aquesta raó, les grans cadenes d’establiments, grans empreses i multinacionals queden excloses de poder pertànyer-hi.

Què es considera gran empresa?

Es considera gran empresa tota aquella que superi els 500 treballadors o bé els 25 milions d’euros en facturació anual.

Què he de fer per acceptar RES al meu establiment?

Posa’t en contacte amb el nostre departament assessor trucant al 972 41 97 52, el qual t’assessorà en tot el que necessitis per obrir el teu compte RES. 

Obrir un compte RES és gratuït?

L’obertura d’un compte RES és gratuïta. A partir d’aquest moment només pagareu una taxa sobre les compres o vendes addicionals amb RES. Es tracta d’una taxa que s’aplica en totes les transaccions (de compra i venda) en concepte de comissió de vendes.  Per altra banda, es paga una quota d’adhesió anual als 11 mesos de l’adhesió de 150RES (IVA a part). als 11 mesos també cal afegir el càrrec d’1,25€ en concepte d’acció (tipus b) dins la cooperativa RES (i que només es cobra una vegada).

I si tinc més d’un establiment?

En el moment de l’afiliació d’un membre RES s’obre un compte bàsic (compte A). I, en el cas que tinguis més d’un establiment, s’obriran comptes suplementaris que tindran una quota anual de25RES. Aquests comptes B poden ser actius o no actius (només se’n publica l’adreça).

Què puc fer si rebo massa clients RES i, per tant, acumulo molts RES als quals no els puc donar sortida immediata?

Això no té perquè succeir, perquè en el moment que una empresa entra al RES, un assessor es posa exclusivament a la teva disposició i vetllarà per les teves necessitats. A més, tots els departaments del RES es posen a treballar i a donar-te el suport necessari en tot el que puguis necessitar (campanyes de publicitat, promoció, trobades d’empreses...).

El RES vol substituir l’€?

L’objectiu del RES no és substituir l’euro, sinó que només cerca incrementar el volum de vendes de les petites i mitjanes empreses.

Tothom em pagarà amb RES?

Només ho faran els membres RES, que seran aproximadament entre un 3% un 5% dels teus clients i els quals t’ho hauran de fer saber. L’objectiu no és que el RES domini la vostra activitat, sinó que es tracta de la “cirereta del pastís” del vostre negoci, allò que t’ajuda a recuperar vendes i el marge perdut en aquests anys de crisi.

Què en faig, com a establiment, dels RES que  accepto?

Els RES que reps, els pots utilitzar per pagar les compres, els costos i les inversions necessàries pel teu negoci sempre dins l'agrupació RES. Recorda que tens un assessor sempre a la teva disposició que et donarà suport i ajuda en el que calgui.

Com sé quines són les empreses que accepten RES?

Hi ha diversos mitjans que posem a la teva disposició per tal que puguis saber les empreses que formen part del RES: el catàleg web, la revista quadrimestral, les newsletters que t’aniran informant de les adhesions més recents i l’app (catàleg RES) que funciona, en aquests moments, com a particular. Per altra banda, recordar-te que des del departament assessor t’ajudarem a trobar l’empresa del RES que necessitis en tot moment.

Puc conèixer els altres membres RES?

Sí, i tant! D’això es tracta. De fet, regularment organitzem trobades d’empreses RES amb l’objectiu que us conegueu més a fons i establiu contactes i sinèrgies treball.

I els clients particulars, com em coneixeran?

Per una banda, ells tindran accés a un catàleg online i a una app de mòbil (RES Catàleg) amb la informació bàsica de la teva empresa, com ara l’adreça, el telèfon, l’horari, el percentatge que acceptes  en RES... Serà important que tinguis actualitzada i acurada aquesta descripció que ens notifiquis tots els canvis que vulguis fer-hi perquè aquest serà un dels aparadors de cara als teus clients RES. També se’t donarà un adhesiu identificador del RES que hauràs de posar en un lloc visible de la teva entrada i un distintiu per al mostrador.

És car formar part del RES?

Has de tenir present que el RES t’aporta un volum de negoci addicional d’entre un 3% i un 5%i que només s’aplica una taxa de comissió de vendes sobre la part pagada amb RES en totes les transaccions que realitzis (ja siguin compres o vendes). Aquestes taxes (juntament amb la quota anual de 150 RES) es reinverteixen dins l'agrupació RES en forma de préstecs, publicitat, promocions i incentius pels consumidors... per tal de portar-te més clients. Per tant, no és car!

La taxa que s’aplica a les transaccions en què es paga? En euros o bé en RES?

Aquesta taxa es paga una part amb  RES i l’altra amb euros: un % amb RES quan un client ve a la teva empresa i un % amb euros quan tu vagis a comprar a una altra empresa.

Què passa si pago amb endarreriment una taxa o amb les factures no pagades?

En el cas de pagament amb endarreriment d’una taxa, en deutes d’imports superiors als 100 euros, se t’aplicarà un 1% d’interès per mes d’endarreriment. En el cas que l’endarreriment en el pagament s’allargui, RES es reserva el dret de bloquejar el compte fins al pagament d’aquestes factures.

Si s’ha exigit el seu pagament amb anterioritat, se t’aplicarà una penalització del 15% per danys convencionals (amb un mínim de 62 euros). Per altra banda, es pot bloquejar el compte RES fins al pagament de les factures impagades.

Hi ha algun tipus de quota per formar part del RES?

A finals del primer any (als 11 mesos) es paga una quota anual de 150 RES. A això cal afegir-hi, només el primer any, 1,25 euros en concepte d’acció (tipus b) dins la cooperativa RES.

Hi ha alguna exempció al pagament de la quota?

Sí, des d’aquest any i amb la finalitat de facilitar l’entrada i adaptació de les  empreses a l’agrupació, existeix una possible exempció de la taxa de 150 RES per a totes aquelles empreses que durant el transcurs d’un any natural hagin tingut un volum de negoci en RES inferior als 3000RES. 

Puc canviar RES per Euros?

Les empreses no poden canviar els RES per Euros, ja que estaríem anant en contra d’un dels fonaments del RES: fomentar la compra entre els mateixos membres. En el cas dels particulars és diferent: com que ells fan aportacions en euros per bescanviar-los en RES, en tot moment poden recuperar-los (sempre només la part imposada).

Com es nodreix el fons de garantia?

El fons de garantia es nodreix de les cotitzacions anuals dels membres RES i dels “havers” RES vençuts (de les taxes aplicades com a penalització per pagaments amb retard).

Quin és l’objectiu del fons de garantia?

L’objectiu del fons de garantia és el de cobrir aquells saldos negatius i que no es poden recuperar de determinats comptes RES.

Puc fer les meves compres privades amb RES?

Sí, els ingressos nets en RES que t’aporta la teva empresa es poden transferir sempre que vulgueu o necessiteu al vostre compte RES privat.

Perquè he de creure en el RES?

Perquè el RES té com a objectiu fomentar la petita i mitjana empresa. A més, hem de tenir en compte que ens avalen gairebé 20 anys d’experiència a Bèlgica (RES Bèlgica), amb més de 5.000 establiments adherits i més de 100.000 targetes de persones particulars que realitzen les seves compres diàries en RES. Només en l’exercici del 2013 hi havia 16 milions de RES i es van fer més de 35 milions en transaccions. Per altra banda, al llarg del primer any de vida a Girona, ja són més de 350 les empreses i 2.600 els particulars que creuen en el sistema, arribant a 1.562.139 d’€/RES en transaccions realitzades.

He d’acceptar l’import total en RES?

En el cas de les empreses B2C, i segons les regles generals de RES, pots escollir d’acceptar el 100% o el 50% de l’import total de la compra en RES. Es tracta d’un criteri personal de cada establiment i que es valora segons la sortida que es pot donar al RES entrant. Destacar, en aquest aspecte, que la majoria de botigues i tots els restaurants accepten el 100%. Són els que més treballen. 

Pel comerç entre negocis, el B2B, pots negociar la part que acceptes amb RES a l’altra empresa, sempre i quan la part en RES sigui acceptable. En el cas que sigui difícil arribar a un acord RES recomana seguir l’article 14 del Reglament intern, que diu: “Es pot limitar l’import en RES fins a un import raonable. Un import raonable significa: per la franja de 0 a 5.000 RES un 25%, per la franja de 5.001 a 20.000 RES un 10% i per més de 20.000 RES un 5%. En aquest efecte, es refereixen les regles del joc generals de RES”.

En aquest sentit, pots llegir el nostre article "Negociem!: Com ho faig? Quin % accepto?" el qual pot ajudar-te a entendre la dinàmica de negociació entre les empreses del RES. 

Puc canviar el % de RES que accepto?

El percentatge de RES que acceptes es pot canviar en tot moment, amb la condició que ho facis saber a l’organització RES amb un mínim de 14 dies d’antelació, per tal que pugui ser publicat al web a temps.

 En aquest sentit, recordar-te que tens a la teva disposició els adhesius amb el percentatge RES que acceptes per tal que el puguis posar en un lloc visible del teu establiment. 

Puc rebutjar el RES al meu establiment?

En cap cas es pot rebutjar el pagament en RES, ja que al fer-ho, entre d’altres coses, es dóna una mala imatge de la teva empresa i del RES. El fet de rebutjar-lo en més de tres ocasions pot portar la teva empresa a l’exclusió del RES.

Ara bé, en el cas que el teu saldo RES sigui elevat (més de 5.000 RES), pots no acceptar RES temporalment, comunicant-ho sempre a l’organització RES. És molt important que ho comuniquis amb la màxima antelació possible per tal que et puguem ocultar temporalment (com a màxim 3 mesos) de la web del RES mentre amb l'ajut de l'assessor dones sortida a aquest saldo acumulat. 

Què puc comprar amb RES?

Les possibilitats de compres dins l'agrupació RES són molt àmplies, des de petites despeses fins a compres elevades. Com que el nombre de membres continua augmentant,  diàriament hi ha proveïdors nous que accepten RES. Trobaràs totes les dades d’aquests establiments al nostre cercador de comerços del web.

Què passa si el meu distribuïdor habitual no accepta RES?

Si es tracta d’un distribuïdor que no coneix el RES li pots recomanar i posar-nos en contacte amb ell: nosaltres l’informarem dels avantatges de formar part del RES (no només et fidelitzarà a tu com a client sinó que n’aconseguirà més de nous). En el cas que no li interessi formar part de l'agrupació, nosaltres te’n podrem oferir d’altres que sí que l’accepten i que gaudeixen de tots els beneficis i privilegis que ofereix el RES.

Com puc tancar el meu compte RES?

Pots tancar el teu compte RES en tot moment, si ho comuniques per escrit a l’organització RES amb un mes d’antelació i durant el període relatiu als 6 primers mesos de l’any en curs. Si el teu saldo RES és 0 no hi ha cap problema; si el teu saldo RES és positiu, disposaràs de 3 mesos per gastar aquest saldo fent compres; i si el saldo és negatiu, l’hauràs de reemborsar amb euros o bé continuar dins del RES fins a posar aquest saldo en positiu.

Per començar a operar en RES hi he de posar diners?

Pel sol fet de ser membre de RES disposes d’una pòlissa de crèdit de 2000 RES per començar a fer les primeres transaccions amb altres membres del grup d’empreses que formen el RES i sempre sense interessos. És a dir, pots arribar a estar a -2000 RES. Aquesta pòlissa anirà augmentant segons les transaccions que facis i mai no en pagaràs interessos ni està lligada a cap amortització. 

Puc rebre préstecs RES sense interès?

Sí, RES et dóna la possibilitat de demanar crèdits o préstecs sense interès per invertir en la millora de la teva empresa. L’organització RES estudiarà la viabilitat del crèdit i, en cas de ser acceptat, es pactaran unes quotes mensuals de reemborsament. Aquests préstecs s’anomenen RESpir. Pots consultar la informació relativa a aquests préstecs clicant aquí

S’aplica alguna taxa als crèdits?

Sí, els crèdits estan subjectes a taxes administratives de constitució: 5.000 RES > 100 euros de taxa (sense IVA), 5.000 RES a 20.000 RES, 250 € de taxa (sense IVA) i 20.000 RES < 500 € de taxa (sense IVA).

Com es paguen les taxes dels crèdits?

Les taxes es paguen amb euros al comptat en el moment de fer el crèdit.

Puc tornar un crèdit en euros?

No, els crèdits sempre s’han de retornar amb RES. Es tracta de restituir-ho en forma de productes o serveis.

Què rebo en el moment de la afiliació?

En el moment de la afiliació rebràs un mail de benvinguda al RES amb les dades necessàries per accedir al teu compte RES. Més endavant, rebràs un sobre amb totes les instruccions per començar a fer funcionar el RES, adhesius distintius i un display que identificaran el teu establiment com a membre de l'agrupació RES i que és importantíssim que els col·loquis en un lloc ben visible del teu establiment.

Què passa en el cas de discrepància de pagament amb un client?

En el cas d’una discrepància, RES pot demanar una prova de pagament (o sigui, el rebut o bé el rebut del datàfon); i en el cas que el venedor no el pugui presentar, la transacció RES serà anul·lada automàticament.

Quants contractes d’adhesió he de signar?

Quan vingui el teu assessor només n’hauràs de signar una còpia, que es farà arribar a administració i, tan bon punt se’t doni d’alta, se te’n farà arribar una còpia signada pel consell administrador de RES Bèlgica.

Què passa si la meva empresa té més d’una botiga?

En el cas que una empresa tingui més d’un establiment, caldrà omplir un contracte d’obertura de compte RES per l’empresa central, que anomenem COMPTE A i per les delegacions un contracte d’obertura de COMPTE B RES.

Com puc saber el saldo que tinc en RES?

Ho pots saber connectant-te al web > "El Meu Compte RES" amb les claus que et vam fer arribar amb el correu electrònic de benvinguda. En cas que no les recordis clica l'opció de "No recordo la contrasenya" i te les farem arribar automàticament per mail tant bon punt hagis omplert el formulari. 

Puc fer promocions/ofertes exclusives als membres RES?

Sí, i tant! El RES ja ofereix per si mateix un munt d’avantatges a tots els seus membres, però evidentment, està obert i ofereix la possibilitat de fer aquestes promocions exclusives, que es realitzaran a través de tots els canals de comunicació dels que disposem: xarxes socials,  els mails informatius que s’envien quinzenalment i les cartes que s'envien per correu postal els mesos que han realitzat transaccions.

Puc fer promocions/ofertes exclusives als particulars?

Sí, tots els particulars, a l’hora d’activar la seva targeta RES, ens fan saber quin és el seu mail. Aquest és un canal molt important que farà servir el RES quan  vulgui donar a conèixer les promocions de les seves empreses, a més de la resta de vies de comunicació, com xarxes socials i revista. En aquest espai de promocions del web particulars pots veure un exemple de les promocions a particulars vigents. 

I si em dono de baixa?

No passa res. Si et queden RES al teu compte tindràs 3 mesos per gastar-los. Si en el moment del tancament del compte estàs amb un saldo negatiu disposaràs també de 3 mesos per tornar-los i, en el cas que això no sigui possible, s’hauran de retornar amb euros o bé seguir formant part del RES fins que assoleixis un saldo positiu..

Pel particular, té algun cost la targeta?

Sí, el cost de la targeta és de 2,5 RES l’any, a partir del segon any. Aquest import es descomptarà del compte automàticament al finalitzar l'any sempre i quan el compte disposi d’un saldo positiu. De no ser així, el cobrament s'efectuarà en el moment en el que el compte disposi de saldo positiu. 

El RES funciona com un banc?

El compte RES es considera com un compte financer addicional dins la  comptabilitat, com els comptes bancaris convencionals, on 1 RES = 1 €. Gràcies als extractes del compte RES (com els extractes bancaris) tots els ingressos RES i despeses RES són traduïts correctament a la comptabilitat. A més, pots consultar els extractes RES en línia.

Com puc fer arribar les meves ofertes i promocions als particulars i als membres RES?

Envia un mail a aquesta adreça, Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. , amb les condicions de la promoció. Nosaltres ens encarregarem de la resta.

He perdut la targeta RES. Què he de fer?

Posa’t de seguida en contacte amb nosaltres a través de Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. . Anul·larem la teva targeta i t’enviarem un formulari per tal que en puguis  demanar una altra.

He tingut una incidència, no m’han acceptat el pagament amb RES. Què he de fer?

Pel bon funcionament del sistema és molt important que ens ho facis saber a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.  o bé a través del “no puc pagar” de l’app de mòbil. Nosaltres actuarem amb la màxima discreció. Tots els negocis adherits al RES tenen l’obligació d’acceptar el RES.

Què faig si se m’acaben els rebuts per cobrar als clients?

Un tiquet de caixa signat pel client en el qual s’hi ha anotat que s’ha pagat en RES és vàlid, però també pots agafar un paper en blanc, anotar-hi les dades (núm. de targeta, nom establiment, import RES, núm. d’autorització) i fer-lo signar pel client. Una altra opció, si el pagament es fa online, és la d’imprimir el resultat de l’autorització de pagament.

Per altra banda, després ens n’hauries de demanar més a través de  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .

On puc trobar les condicions del RES i d’altres documents d’interès?

Accedint a  guixeta virtual on hi trobaràs tot el que necessites.

Què passa quan el pagament per datàfon o online és erroni?

En el cas que es cobri un import superior cal que ens ho comuniquis a l’organització del RES i ho solucionarem de seguida.

Com em dono a conèixer entre els membres de l'agrupació RES i els usuaris particulars?

Per tal de donar-te a conèixer i atraure el màxim de volum de negoci (siguin clients particulars i/o d’altres empreses) serà necessari que aprofitis tots els canals de comunicació que posem a la teva disposició:

  • Revista RES: et permetrà dirigir-te i donar-te a conèixer davant de la resta d’empreses i negocis membres del RES, trobar proveïdors de productes i serveis.
  • Descripció del negoci: Aquesta descripció es troba al cercador de negocis del RES i és l’aparador a través del qual d’altres empreses i/o particulars et trobaran. És important que el mantinguis actualitzat i ens notifiquis les actualitzacions.
  • Promocions: Si fas promocions, principalment per particulars, nosaltres les donarem a conèixer a través del Newsletter i les xarxes socials incrementant-ne la difusió. 

Com em puc connectar a les vostres xarxes socials?

Si vols seguir les últimes novetats del RES dins les xarxes socials ens pots buscar a Facebook (facebook.com/RESCatalunya) i al Twitter (@RESCatalunya). A més, dins la barra de l’iSAC, hi tens l’apartat “RES 2.0”, on tindràs accés directe als dos canals socials.  A més, també ens trobaràs al canal del RES Catalunya al Youtube.

Com puc seguir el vostre blog de notícies?

Si vols estar informat de les últimes novetats sobre el RES i els seus membres, pots seguir les notícies que anem publicant al “Blog de notícies” del RES. Trobaràs la pestanya al menú de la part superior.

 

DEIXA EL CODI A PARTIR D'AQUÍ

 

 

Ingressar un pagament RES en línia sense terminal

Cercador de Comerços

El RES a Bèlgica  El RES a França