Últims
comerços
adherits
PremsaRecull de PremsaEl RES es posa en circulació

El RES es posa en circulació

Font: La Vanguardia 

Després de crear una xarxa de pimes i autònoms, ara són els particulars els qui poden pagar amb aquesta moneda social a tots els comerços adherits a la iniciativa
Des de mitjan octubre, els particulars ja poden obtenir la targeta de moneda social RES que els
permetrà comprar a tots els comerços adherits a aquesta xarxa creada el passat mes d’abril a la ciutat de Girona per prioritzar les compres en comerços locals. Els promotors d’aquesta mone- da, Social Currencies Management, S.L., una spin-off de la Universitat de Girona, repartiran 10.000 targetes amb un saldo de 25 RES, l’equivalent a 25 euros,des d’ara i fins a final d’any.
La majoria de negocis d’aquesta xarxa són de Girona ciutat, tot i que els promotors segueixen treballant per estendre aquesta moneda complementària entre els petits empresaris i comerços de la demarcació de Girona i fer-la també extensiva a tot el territori català en un termini de tres o quatre anys.
Les 10.000 targetes ja estan a l’abast de tothom. Fins a final del mes d’octubre calia adreçar-se a l’hotel Llegendes oa la botiga Cal Rei de Girona per fer-ne la sol·licitud, i durant les Fires de Sant Narcís també es podien demanar a l’estand que l’empresa va muntar al Palau Firal.
A partir d’ara, la sol·licitud de tarjetes s’ha de fer a través del web Res.cat, on també es pot consultar qualsevol informació relativa a aquesta moneda social com- plementària.
Amb aquesta targeta, de moment els particulars podran pagar les seves compres en alguna llibreria, botiga d’alimentació, restaurant, companyia d’assegurances, perruqueria, estilisme, farmàcia, cafeteria, agència de viatges, servei educatiu, servei informàtic de Girona, però també s’hi han adherit negocis de Figueres, Olot, Cassà de la Selva i els promotors preveuen tenir-la aviat implantada a Figueres, Platja d’Aro i Palamós. La targeta es carrega a través del web Res.cat, i per cada recàrrega es rep un 10 % més de diners, és a dir, que si es carreguen 50 RES, s’obtenen 55, amb la qual cosa qualsevol producte o servei pagat amb aquesta moneda suposa un 10% de descompte sobre el preu marcat. No obstant, les recàrregues que es poden fer a la targeta no poden superar els 150 euros, i les compres en establiments adherits a la xarxa es poden fer de manera mixta, és a dir, una part amb RES i l’altra amb euros.


Per oferir un valor afegit als particulars, els negocis faran promocions exclusives i ofertes que es publicaran al web per convidar-lo a consumir a la xarxa RES i afavorir d’aquesta manera el comerç local.
Pel que fa als negocis, pel fet de pertànyer a la xarxa aquests tenen accés a una línia de crèdit de 2.000 euros sense interessos, tot i que també es poden accedir a línies de crèdit més altes, que es retornen en quotes sense interessos. “En un moment de crisi en què els bancs es resisteixen a donar crèdits, és el moment oportú per implantar una xarxa a través de la qual es donen crèdits sense interès que permeten a les
PIMES i autònoms treballar i viure”, diu Josep Lluís de la Rosa, investigador de l’Institut d’Informàtica i Aplicacions de la Universitat de Girona i fundador de l’spin-off SMC. Segons De la Rosa, l’objectiu de la creació de la xarxa RES és la de fidelitzar la clientela i donar suport adicio- nal als negocis locals perquè augmentin el 5% el seu volum de negoci.
Des que l’abril del 2012 Social Currencies Management va començar a treballar en la creació de la xarxa RES, ja s’hi han adhe- rit al voltant de dues-centes pimes i autònoms locals, un nombre prou alt com per incorporar ara els particulars que ja poden pagar amb aquesta moneda complementària a qualsevol dels co- merços amb el distintiu RES, la relació dels quals es pot consultar a la pàgina web

 

Adjunts:
Descarregar aquest arxiu (20121102-LV-RES.pdf)20121102-LV-RES.pdf[ ]223 Kb
 

Ingressar un pagament RES en línia sense terminal

Cercador de Comerços

El RES a Bèlgica  El RES a França