Últims
comerços
adherits
GRUP REFORMES INTEGRALS
AVDA. FARNERS 26, SANTA COLOMA DE FARNERS
650 23 36 62
[ Construcció ]
GRUP IMATICA
C/ JOAN ROCA I PINET 3, GIRONA
972 65 60 80
[ Serveis Professionals ]
DECORVALLES
CTRA. DE FIGUERES A ROSES KM.31, VILA-SACRA
972 67 62 00
[ Construcció ]
TASCA GALEGA ESCONXURO
C/ ANSELM CLAVE 22 BXS, GIRONA
972 42 65 35
[ Menjar i Beguda ]
LA COOPERATIVA DEL VEINAT
C/ MAJOR 78, SALT
972 23 43 36
[ Menjar i Beguda ]
CULTURAE MAGAZINE
AVENIDA LLUIS PERICOT 39 - 4 2, GIRONA
651 14 40 75
[ Mitjans i Comunicacions ]
INSIGNIA - RETOLACIO
CRTA BANYOLES 21, SANT JULIA DE RAMIS
972 17 24 74
[ Serveis Professionals ]
STUC PINTORS
CAMINO DE LES QUIXERES S/N, SALT
972 23 91 92
[ Construcció ]
DEL MORAL ADVOCADA
AV. SANT FRANCESC 20, 2N, GIRONA
611 43 86 81
[ Serveis Professionals ]
DEEM-ENGINYERS
C/ CAMPCARDOS 36-42 BX2, GIRONA
972 23 04 58
[ Construcció ]
RESTAURANT PIZZERIA BELLO
SANT RAIMON DE PENYAFORT 9, TOSSA DE MAR
972 34 08 65
[ Menjar i Beguda ]
BDBOSSES
C/ FEDERICO GARCIA LORCA 17, GIRONA
972 41 23 17
[ Serveis Professionals ]
IMJ NET
C/ EMILI GRAHIT 50, GIRONA
872 50 36 89
[ Serveis Professionals ]
RESTAURANT CAN TOSCA
MAS CAN TOSCA S/N, CANET D'ADRI
972 42 80 14
[ Menjar i Beguda ]
CAN BO DE PAU
PLACETA JULI GARRETA 1, SALT
972 23 85 48
[ Allotjament, Transport i Turisme ]
AMB LES PERSONES
C/ EMILI GRAHIT 91 PCIT UDG P1-B5, GIRONA
872 02 90 81
[ Serveis Professionals ]
MINIS
C/ MIGDIA 8, GIRONA
972 90 76 64
[ Roba i Accessoris ]
CHEAP AND VIP
C/ MIGDIA 6, GIRONA
972 21 79 90
[ Roba i Accessoris ]
LA CASETA
C/ MIGUEL DE CERVANTES 32, GIRONA
619 64 49 70
[ Associacions i Fundacions ]
CASA FLAMENCA DE GRANADA
CALLE NARDOS 12 A, CULLAR VEGA
655 164 795
[ Allotjament, Transport i Turisme ]
NotíciesEspai EntrevistaEntrevistem a Escola de Qstura

Entrevistem a Escola de Qstura

Sílvia Castelló d'Espai QsturaSílvia Castelló, directora d’espai Qstura, ens explica amb entusiasme el nou projecte que té entre mans: EQP, l’Escola de Qstura Professional. Un projecte innovador, que presenta uns objectius molt ben definits i una bona base de grans professionals i maquinària d’última generació. La Sílvia s’engresca en aquest nou viatge amb moltes ganes i amb unes perspectives de futur molt positives.

Quan fa que està en marxa aquest nou projecte?

L’Escola de Qstura Professional ja fa temps que el tinc present, però encara no havia trobat el moment idoni per iniciar-lo. I, finalment, després de dos anys de donar-hi voltes, va arribar l’instant en què veus que tot encaixa: trobes l’espai, el professorat, la maquinària, etc. Així que vam començar a posar fil a l’agulla i el dia 30 de juliol inaugurem en el Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona EQP, Escola de Qstura Professional.

Per què en el Parc Científic i Tecnològic de la UDG?

Creiem que és una molt bona localització per a un projecte així. En un principi, ens va costar llançar-nos a decidir on tindríem la seu, però creiem que és molt bo envoltar-nos de tanta emprenedoria, ja que et permet fer sinergies amb gent que pensa com tu i que té iniciatives semblants. L’objectiu d’EQP és aconseguir que tots els alumnes estiguin 100% preparats i, un cop finalitzat el curs, facin un salt directe al món laboral, cosa que facilitarem des de l’escola gràcies a la nostra borsa de treball.

Quina és la màxima necessitat que has vist en la societat per llençar-te a obrir aquest negoci?

La veritat és que hem acabat detectant que dins del nostre sector hi ha gent que sap dissenyar molt bé, però que pel que fa a patronatge i confecció no estan tan preparats, i nosaltres apostem perquè aquests dos àmbits del sector tèxtil tinguin el mateix grau d’importància. Considero que falten molts professionals polivalents, els quals necessitem ràpidament perquè el tèxtil torna trepitjant fort a Catalunya.

En qualsevol projecte, el més important no crec que sigui estrictament diferenciar-se de la competència, sinó dur a terme allò que creus que s’ha de fer, tenint present la necessitat que hi ha en la societat.

Quins requisits hi ha per accedir a l’escola?

Com que EQP és una escola privada, ara mateix no es necessita un requisit de titulació prèvia ni tampoc una edat mínima. Però, tot i això, sí que posem molta atenció en l’actitud que presenta l’alumne. El perfil d’alumne d’EQP és aquell que demostra estar motivat en el que fa, allunyant-nos de l’alumne que vindria per mera obligació. Com he comentat anteriorment, Girona aposta fort pel sector tèxtil, i per tant, necessitem gent a qui li agradi i li entusiasmi aquest món, i sobretot, que tingui ganes de treballar i aprendre. És una bona oportunitat, tant pels que és vocacional, com per una segona oportunitat laboral.

I quins cursos oferiu?

A l’escola s’oferiran diferents tipus de cursos, impartits en seminaris, però el producte estrella és un curs d’especialista tècnic en patronatge, confecció i disseny de moda.

A més, també hi haurà cursos per a professionals, és a dir, per aquella gent que ja està dins del sector i que vol acabar d’especialitzar-se. I, fins i tot, també fem formació per a empreses, oferint cursos a mida depenent de les necessitats.

Quan us vau adherir al RES?

Ens vam adherir al RES quan aquest va arribar a Girona. El que més em va cridar l’atenció del RES és la possibilitat de crear lligams entre empreses. Ara, per exemple, acabem de fer una desfilada de final de curs de l’espai Qstura i moltes de les despeses per a aquest esdeveniment s’han fet a través del RES. 

Què diries a una persona que no coneix el RES? 

Que són idees molt noves que, en un principi sobten i potser costen d’entendre, però que poden aportar moltes coses positives.

 

Ingressar un pagament RES en línia sense terminal

Cercador de Comerços

El RES a Bèlgica  El RES a França