Últims
comerços
adherits
NotíciesEspai EntrevistaEntrevistem a Argos Consultors

Entrevistem a Argos Consultors

En Josep Agudo ja fa anys que es dedica al sector de la consultoria. Avui conversem amb ell perquè ens expliqui què és el que fan des d’Argos Consultors, una empresa establerta a Girona que ofereix multitud de serveis estratègics, de gestió, organització, producció i màrqueting per a les empreses.

Quant temps fa que funciona Argos? Josep Agudos d'Argos Consultors

Argos Consultors va ser creat fa quatre anys. Ja venia d’una llarga trajectòria en consultories multinacionals, fins que em vaig decidir a crear-ne una de proximitat (“Km.0”) juntament amb en Pere Boix, el nostre cap comercial de Catalunya. Així va començar Argos Consultors, i hem anat donant servei a diverses empreses de la província de Girona. Posteriorment s’hi va afegir l’Enric Moreno, que és el cap d’analistes i consultors i que ha aportat un valor afegit a Argos.
Fa uns mesos vàrem rebre peticions de l’altra banda del Pirineu i es va formar “Argos France”, amb un delegat expert al capdavant, en Jordi Moral i les empreses comencen a veure amb bons ulls la manera d’actuar d’aquesta banda per adequar-les i proveir-les d’eines pel seu control. En aquests moments s’estan formant els consultors que hauran de donar servei al sud de França mentre, paral•lelament, es comencen a fer les primeres intervencions.
La manera d’actuar és una mica complexa, perquè el primer que fem és una anàlisi de com està l’empresa, dels seus perills, de la projecció de futur i què és el que cal fer per posar-la al nivell desitjat per la propietat. Una vegada acordat, un dels nostres consultors, persones altament expertes en els temes d’empresa i amb metodologia pròpia d’Argos, es posa al servei de l’empresari per, juntament amb ell, treballar en els temes que s’han detectat com de necessària intervenció en l’anàlisi.

Quins són els serveis que ofereix als clients?

El principal és l’anàlisi de l’empresa, realitzat per un especialista; i d’aquí se’n deriven tots els altres. Els nostres consultors s’encarreguen que les necessitats d’organització i gestió es resolguin de manera satisfactòria.
Com a temes, en podríem enumerar més de cent, però els podem resumir en: control de l’empresa, que comprèn l’elaboració de quadres de comandament, costes, tresoreria i control financer; previsions, és a dir, plans d’empresa, comercials, màrqueting estratègic i protocol familiar i societari; l’organització de l’empresa a través de l’elaboració d’organigrames, i repartiment de tasques...

En un context de crisi, quines creu que són les necessitats del seu negoci?

Com a necessitat peremptòria: el canvi de mentalitat del possible client. Necessitem que ens vegi com una solució i inversió, no com una despesa. Conèixer a fons la pròpia empresa permet detectar i prevenir els problemes futurs, facilitant la resolució immediata dels mateixos en el moment que es troben en estat embrionari. Alhora, els beneficis, tant materials com de coneixement, es fan palesos des del primer moment.

Quan va decidir entrar al RES?

Fa just un parell d’anys, per Fires. Ens va atreure la novetat i l’empenta que tenien les persones comercials que ens varen fer la proposta. Vàrem veure que es podia donar un cop de mà a empreses que es començaven a formar o a empreses amb molt bones idees i futur, però que naixien amb defectes inherents a la direcció de les mateixes.
El que més ens va cridar l’atenció va ser que era una proposta completament nova que podia contribuir de forma clara a la creació de sinèrgies entre les empreses agrupades. Ens van atreure les activitats que es programaven i el fet de disposar d’una moneda de canvi pròpia que ens facilitava molt la interrelació.
Formant part del RES hem conegut noves empreses i el fet d’efectuar pagaments i cobraments en RES ens ha permès crear un racó per, en el moment més oportú, tenir un crèdit a mà en un moment de necessitat d’inversió.

 

 

Ingressar un pagament RES en línia sense terminal

Cercador de Comerços

El RES a Bèlgica  El RES a França