Aniversari 20 anys RES

RES 20 anysAquest any se celebra el vintè aniversari del RES, la moneda complementària que fomenta el comerç local.

Va ser l’any 1995, quan l’empresari belga Walther Smetses va inspirar amb el sistema alemany Regiogeld i el sistema suïs WIR; monedes creades amb l’objectiu de sostenir l’economia local. Walther, fundador i actual director general de RES Bèlgica, va decidir posar en circulació aquesta nova moneda sota el nom de “RES”, “cosa” en llatí.

A partir d’un préstec de 250.000,00 € (en Francs belgues) va idear la moneda RES; però no seria fins un any més tard, el 1996, quan es van fer les primeres operacions amb la moneda. 

Anys més tard, durant el l Congrès Internacional de Monedes Complementàries de Lyon (França); Pep Lluís de la Rosa, actual director de RES Catalunya, va conèixer a Walther Smets.En aquell moment, Pep Lluís de la Rosa estava fent recerca de monedes complementàries, perquè estava impulsant fesedit.cat; una iniciativa de transport per compartir cotxe a partir d’una moneda social.

Walther i Pep Lluís van decidir col·laborar per a implementar la moneda RES a Catalunya: la UdG aportaria coneixement tecnològic i Bèlgica, coneixement específic  per la creació d’una comunitat de comerços.

En motiu del vintè aniversari de la moneda, tot l’equip del RES, tant de Bèlgica com de Catalunya, es va desplaçar al poble d’Ovifat (Bèlgica) per celebrarel RES-Meeting 2016. En mig d’un entorn idíl·lic, ambdós equips van poder intercanviar experiències i nous propòsits  pel futur del RES.

RES Bèlgica té un llarg recorregut, però RES Catalunya no es queda enrere. 4 anys després de la seva creació, el passat mes de gener, va arribar a les 100.000 transaccions!

L’objectiu principal del RES és donar suport addicional al comerç local, fent que treballin entre ells, augmentant així els seus clients i, en conseqüència, el volum de negoci.

És per això que l’equip RES Catalunya està molt  satisfet, a data d’avui, d’haver arribat a aquesta fita que, ha estat possible gràcies a tots els comerços i als particulars que  confien en el RES com a mitjà de pagament.