La Universitat d’Alacant convida al RES a les jornades “Teoría y pràctica de la moneda social”

En un context de crisi econòmica, política i social com l’actual, les ciències socials es veuen obligades a reflexionar per trobar solucionar o proposar millores socials.

Aquest era l’objectiu de “La teoria y pràctica de las monedas sociales”, unes jornades de reflexió organitzades per la Universitat d’Alacant que es van dur a terme durant els dies 9, 1’ i 11 d’abril.

Nombroses iniciatives d’arreu de l’estat es van aplegat a Alacant per donar a conèixer les seves experiències de creació i implantació. Una d’aquestes iniciatives va ser el RES.

La Núria Velàzquez va ser l’encarregada d’explicar la història, la missió i la implantació del RES; la segona moneda complementària més forta d’Europa.

Es calcula que unes 80 persones van assistir als tallers o conferències que es van impartir. A les ponències es van tractar temes sobre el protocol de convertibilitat entre monedes socials o l’economia política, entre d’altres. I, pel que fa als tallers, es van presentar iniciatives relacionades amb l’activitat del  bé comú:  banc del temps o alternatives econòmiques com l’ecoseny (la primera moneda social de la cooperativa integral catalana) o el RES.

Les jornades van agrupar gent molt diversa, amb una actitud oberta i que treballen per aconseguir una societat millor.