Editorial RES

Girona i Figueres: Voleu RES més?

A l’abril farà 6 mesos que estem oberts al públic. Tot i la nostra joventut,  ja s’han fet prop de 100.000 RES Eur. en transaccions amb nous clients que han preferit comprar als membres de la xarxa RES i que han donat liquiditat a les empreses associades al RES. És un molt bon començament! Alguns deien que a Girona no quallaria una iniciativa com aquesta. Però els catalans som gent emprenedora que, tot i castigada per aquesta crisi, tenim ganes i la capacitat de tirar endavant i el RES està sent acceptat i va quallant a les ciutats on l’implantem!

Ara, la següent fita és activar les compres entre els membres RES perquè el RES és una xarxa de compra mútua, i per això empra la seva pròpia moneda. La compra mútua augmenta el volum de vendes dins de la xarxa perquè fa que part dels diners que s’anaven abans a comprar a multinacionals ara es gastin comprant a les petites empreses de la xarxa RES. Això té molt de sentit perquè l’amo de Zara o el del Corte Inglés no vindran mai a la teva botiga ni al teu bar, no et donaran negoci, en canvi sí que ho farà un emprenedor o l’amo d’una petita empresa a qui li has comprat. La regla és senzilla: ets client dels teus clients. L’increment de vendes que produeix aquesta senzilla regla és sorprenent i sostenible a llarg termini. Ara els associats a la xarxa RES no els manquen diners per tirar endavant el seu negoci: tenen el préstec RES al 0% d’interès, que els permet comprar sense Euros. No cal esperar a tenir euros, estalvia’ls utilitzant la pòlissa RES i fes que el teu negoci rutlli! Això sí, tot membre ha d’acceptar els pagaments amb RES, en un percentatge raonable i amb un gran SOMRIURE Sonrisa.

Una novetat és l’esponsorització d’escoles esportives perquè la formació esportiva reflecteix els nostres valors: són els petits qui necessiten més ajuda per tirar endavant i fer-se un lloc en aquest món, competint per ser millors i ajudant-se mútuament a la vegada per progressar, perquè són el futur. Hem començat esponsoritzant el Club Escola Bàsquet Girona, perquè puguin cobrir les seves necessitats gracies al RES i puguin rebre aportacions d’altres membres de la xarxa RES. Acceptaran més esponsoritzacions 100% en RES amb grans somriuRES Sonrisa. I volem ajudar a moltes altres escoles esportives allà on el RES hi sigui present; així que les que estiguin interessades: endavant, contacteu-nos-hi!

Per cert, he visitat Bristol Pounds (La lliura de Bristol, Anglaterra) i els Dòlars del Comtat de Berskhares (Massachussets, Estats Units) per conèixer de prop monedes semblants al RES. És una tendència imparable, un tren de progrés, i un motor econòmic. A Girona, a Catalunya, no en serem excepció: no se’ns escaparà aquest tren, oi?