Editorial Equip RES - Balanç de la implantació del RES

El RES ja té sis mesos de vida i, després del tret de sortida amb la introducció dels consumidors particulars en la xarxa RES ara tot just fa un mes, és un bon moment per fer balanç.

Des de la seva presentació a l’abril del 2012, l’equip RES ha anat creant la xarxa d’empreses i autònoms i, des de llavors, ja comptem amb més de 200 empreses que treballen i comercien amb el RES. Cal destacar la molta demanda de negocis que es volen adherir al RES. A part, un cop passada la primera campanya de captació de  consumidors, hem superat les 1.000 persones ja tenen la seva targeta RES i ja l’estan utilitzant. Milers de nous consumidors s’afegiran en els propers mesos.

El camí no ha estat fàcil; explicar i implantar un nou sistema monetari en el context econòmic actual no ha estat senzill, perquè es necessita de la confiança de la gent, una confiança que el RES se l’ha de guanyar a Catalunya, tot i que ja estigui implantat amb èxit a  Bèlgica.

Durant aquest temps tant curt, moltes empreses han confiat amb nosaltres i han acceptat el RES com a una eina que els ajudarà a augmentar les seves vendes. Gràcies a tots aquells que, des del primer moment, heu confiat en nosaltres i heu apostat per aquesta aventura, que tot just acaba de començar. La xarxa tira endavant amb els nous reptes: ampliar el catàleg de proveïdors que ofereixen serveis a les empreses (B2B) RES per tenir una oferta àmplia i competitiva i que acceptin RES.

No podem deixar de banda a una minoria d’empreses que, malauradament, han hagut de tancar persiana o traspassar el negoci, o bé que tenien pressa per tenir més clients o necessitaven una cartera més àmplia de proveïdors, ... no han seguit amb nosaltres. Sabem que la crisi ens estreny a tots, i tenim pressa.

Pertànyer al RES és una actitud: l’actitud de la col·laboració mútua i de la confiança. És una confiança que ens estem guanyant. Una confiança que agraïm profundament a les empreses que l’han dipositat en nosaltres. A canvi, com a organització, us garantim que seguirem treballant per ajudar-vos a incrementar les vostres vendes. També, ens comprometem a ajudar-vos a trobar sortida de tots els diners RES que aneu ingressant i que aquesta sortida serà la més natural: comprar i fer comandes a d’altres empreses que, com la vostra, intenten tirar endavant el seu negoci. Treballarem al màxim perquè això sigui una realitat i per no decebre a ningú.

Per això, recordem que el RES és un sistema de compra mútua amb una moneda pròpia,  que resulta atractiva als consumidors. El RES és una cooperativa on tots hi formem part, un club basat en la confiança.

A part del balanç del nombre d’empreses, no podem deixar de banda el fet que els particulars ja estan fent les seves primeres compres i que, molts d’ells, han tornat a carregar la seva targeta. És per això que, des de fires, el RES ha mogut un total de 22.613,31 RES en un gran nombre de transaccions. Donem les gràcies als consumidors particulars utilitzen el RES per promoure la xarxa i per seguir comprant a la petita i mitjana botiga de Girona. Els membres RES encara us estan més agraïts!

 

Així doncs, i després d’unes setmanes molt intenses, ara sí que hem sortit al públic. L’equip del RES us vol agrair la confiança dipositada en nosaltres. Entre tots, farem reviure el consum local i farem que els consumidors tinguin un incentiu per seguir comprant al botiguer de confiança.

Recordeu, amb RES, tots hi guanyem!

Gràcies,

EQUIP RES

logo RES